torsdag den 17. oktober 2013

Lækker lagkage - uden sukker og hvedemel

Normalt er lagkage jo ikke ligefrem sundt (selvom de fleste af os sikkert ville ønske, at det kunne lade sig gøre) - derfor satte jeg mig for at tage et lille skridt på vejen mod en sundere lagkage, og her den den så! Uden raffineret sukker og hvedemel! :-)

Bund:
40 g kokosmel
110 g havregryn
100 g sigtet speltmel
2 spsk Sukrin + evt. 2 spsk honning, hvis det skal være sødere
1 tsk stødt ingefær
1/2 vanillestang
2 spsk soyayoghurt
3 spsk bagepulver
4 æg
75 g hakket mørk chokolade
En smule mandelessens

Hvordan - lagkagebund:
  1. Pisk Sukrin, æg, vanille, mandelessens og evt. honning med håndmikser til at det bliver luftigt
  2. Bland alle de andre tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt det langsomt til æg-blandingen mens der røres med håndmikser
  3. Smør en springform i olivenolie eller lign. og hæld al dejen i
  4. Bages i ovnen ved 200 grader alm. i ca. 20-25 min.
  5. Når “kagen” er helt afkølet, deles den i tre ca. lige store lagkagebunde (skær forsigtigt)

Alternativ kagecreme:
250 ml piskefløde
250 ml Cultura natural
En håndfuld frosne hindbær
1 spsk Sukrin
Lidt mandelessens
1/2 vanillestang

Hvordan - kagecreme:
  1. Pisk fløden ret tyk, så den næsten (men KUN næsten) bliver til smør
  2. Tilsæt Cultura natural, Sukrin og mandelessens og pisk let med håndmikser til det er blandet ordentligt
  3. Tilsæt hindbær som både kan være frosne og optøede/friske og miks med håndmikser indtil det hele igen er blandet.
  4. Smag evt. til med lidt mere Sukrin, honning eller lignende, hvis det skal være sødere

Resten af fyldet:
Glutenfri müsli fra Urtekram (hovedsageligt lavet af majsflager og kokos)
2 bananer
Peanutbutter

Sammensætning af lagkagen:
  1. Smør alle tre lagkagebunde med et ikke alt for tykt lag peanutbutter
  2. Start derefter fra bunden af med nederste lagkagebund, hvor der ovenpå peanutbutter bliver drysset müsli (alt efter hvor meget knas der skal være), læg derefter skiveskåret bananer på og slut af med et lag kagecreme efter behov.
  3. Derefter ligges næste lagkage bund på og så ellers samme procedure.
  4. Sidste lagkagebund kommer på - smør evt. en smule peanutbutter på toppen.
  5. Slut evt. af med en omgang tykt flødeskum på toppen blandet med Cultura - ligesom kagecremen bare uden hindbær og en anelse tyndere - og pynt evt. med lidt Müsli :-)


Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar