Det skal du bruge:
300 g sigtet speltmel
200 g groft rugmel
100 g solsikkekerner
20 g FiberHusk
50 g havregryn
2-3 æg (kommer an på æggenes størrelse)
En håndfuld sesamfrø
En håndfuld kværnede hørfrø
5 tsk bagepulver eller 50 g gær*
2 spsk olivenolie
1 spsk akaciehonning
1 dl vand
1,5 dl soyamælk
1,5 dl soyayoghurt
Lidt havsalt
2 håndfulde revne gulerødder
- Pisk æg og de resterende “våde” ingredienser sammen
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en seperat skål og tilsæt det langsomt til æg-blandingen mens der piskes/æltes med håndmikser/røremaskine eller hånderne. Dejen skal være blød og klistret.
- Er der brugt gær, skal dejen hæve tildækket i 60 min*. Er der brugt bagepulver skal bollerne ikke hæve, da bagepulver helst skal “bages” med det samme for fuld effekt.
- Bollerne formes, og er der brugt gær hæver bollerne yderligere 30 min.*
- Pensel evt. med lidt vand eller olie - men dette er ikke en nødvendighed
- Bages i alm. ovn på 200 grader i ca. 20 min.
Min erfaring er at bollerne bør pakkes ind mens de stadig er lidt lune - ikke varme - for så holder de sig bløde lidt længere. Jeg plejer at pakke dem ind i en brødkurv af stof, når de er kølet lidt ned og derefter i en pose :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar