tirsdag den 15. oktober 2013

Første indlæg! Jubii!

Her er så første indlæg - men frygt ej, for der kommer helt sikkert flere med lækre opskrifter på sundere desserter og bagværker! ;-)
Men for at indvie bloggen kommer den første her:


Kokos og banankage med kokostopping:
 - helt uden sukker og hvedemel!


55 g kokosolie
3 mosede bananer
2 æg
1/2 teske mandelessens
2 tsk peanutbutter uden sukker
4 tsk soya yoghurt naturel

95 g blendet havregryn
50 g hakkede valnødder
45 g kokosmel
1/2 teske havsalt
1 tsk bagepulver
10 g FiberHusk
4 tsk Sukrin
1/2 teske ingefærpulver

  • Smelt kokosolien og bland den sammen med bananerne og yoghurt - pisk med håndmikser
  • Tilsæt æg, mandelessens og peanutbutter og pisk med håndmikser 
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt dem dem til banan-blandingen og pisk med håndmikser. Dejen skal være forholdsvis tyk

Bages i forvarmet ovn på 175 grader i ca. 30 min.

Topping:


2 skefulde okosolie

1 dl soyamælk
En håndfuld kokosmel
Lidt vanille fra en vanillestang
1 tsk Sukrin - hvis det skal være ekstra sødt

  • Smelt kokosolien i en gryde sammen med soyamælken og lad det småkoge mens der piskes med piskeris
  • Tilsæt derefter kokosmelet, vanille og evt. Sukrin og lad det koge svagt sammen. Pisk imens så det ikke brænder på
  • Hæld den varme topping i en skål og lad den køle af (gerne i køleskabet)
  • Når toppingen er helt kold kan den smøres på den afkølede kage
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar