lørdag den 26. oktober 2013

Fødselsdagsboller uden gær, hvidt sukker og hvedemel

Fødselsdage er dejlige og det er fødselsdagsboller også!
- især når de er lavet på en bedre måde! :-)

Det skal du bruge:
500 g sigtet speltmel
100 g olivenolie eller kokosolie
50 g gær eller 5 tsk bagepulver
2 spsk honning eller 1 spsk Sukrin
3 dl soyamælk
1 æg
Lidt havsalt
Lidt kardemomme
Evt. 50 g rosiner

Sådan:

  1. Hvis der bruges gær, lunes mælken og gær opløses her i. Herefter tilsættes de andre ingredienser og det hele æltes sammen enten med håndkraft, håndmikser eller røremaskine. Bollerne formes og hæver i 30 min., pensles med æg eller vand, hvorefter de bliver bagt i forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 250 grader alm. ovn.
  2. Er der brugt bagepulver, piskes æg, soyamælk og honning/Sukrin og resten af indregienserne blandes i og dejen æltes, hvorefter bollerne bages i ovnen i ca. 10 min. ved 250 grader alm. ovn. Er der brugt bagepulver, skal bollerne ikke hæve.
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar