
Det er vigtigt for mig at fokusere på, at bagværk og desserter ikke kun smager godt, men også er sundere end andre sukkerfyldte desserter - det kan nemlig godt smage himmelsk uden sukker og hvedemel! Følgende ingredienser bruger jeg ofte som bedre erstatninger og alternativer, så mit bagværk og mine desserter kan spises med god samvittighed. Listen vil løbende blive opdateret :-)
I stedet for hvidt sukker:
- Sukrin - fås både som "almindelig" sukker, melis og brun sukker. Indeholder 0 kalorier, og er af naturlig oprindelse
- Stevia - Næsten som Sukrin, bare med kraftigere og sødere eftersmag. Ligeledes et sødemiddel af naturlig oprindelse
- Honning - og gerne flydende blomsterhonning, da dette giver en meget sød smag
- Indimellem en lille smule økologisk rørsukker
I stedet for hvedemel og fuldkornshvedemel:
- Sigtet speltmel
- Fuldkornsspeltmel
- Rugmel - gerne groft
- Havregryn - ofte blendet til mel
- Kokosmel
- Bananer og æbler giver også en god fylde, og især bananer kan erstatte en del mel
- Forskellige nødder og korn
- Mandelmel
I stedet for mælk og yoghurt:
- Soyamælk natural
- Soyamælk med vanille
- Soyakakao
- Soya yoghurt natural
- Cultura natural kan også bruges
- Soya piskefløde
- Soya cuisine (madlavningsfløde)
I stedet for smør og margarine:
(sommetider er smør dog uundværligt)
- Kokosolie
- Olivenolie
- Sesamolie
- Lätta
- Mælkefri plantemargarine
Andet:
- Husk - for ekstra fibre i juicer, smoothies og lign.
- FiberHusk - for ekstra fibre i bagningen og desserterne
- Sommetider proteinpulver - men det skal helst være uden for meget kemi
- Mandelessens - mandler i sig selv er dyre, og vil jeg alligevel gerne have en snært af mandel i, så er mandelessens billigt
- Mørk chokolade med 70-85 % kakao
- Rå kakaopulver