Det skal du bruge:
Ca. 14 stk.
- 5 dl lunkent vand
- 50 g gær eller 5 tsk bagepulver
- 1 spsk Sukrin
- 2 spsk honning
- 2 tsk havsalt
- 2 æg
- 150 g rugmel
- 4 spsk olie
- 100 g havregryn
- 550 g sigtet speltmel
- 250 g blandet, tørret frugt (abrikos, rosiner, ananas, tranebær osv.)
Sådan:
1. Opløs gær, salt, Sukrin og honning i de 5 dl vand
2. Tilsæt rugmel, olie og havregryn
3. Tilsæt speltmel (og evt. bagepulver) og dejen æltes godt igennem
4. Er der brugt gær skal dejen hæve i 60 min.
5. From bollerne og er der brugt gær, skal bollerne herefter hæve i yderligere 30 min.
6. Pensel bollerne før de kommes i ovnen
7. Bages i forvarmet ovn i ca. 15 min. ved 200 grader
Bon appetit!
Jeg har en svaghed for bagning og spisning af bagværk og desserter! Da jeg samtidig går meget op i at leve sundt og træne, har jeg fået en masse idéer til sunde og lækre opskrifter på både bagværk og desserter, som er blevet til grundlaget for denne blog, hvor jeg ofte vil dele mine opskrifter og erfaringer med andre - der ligesom mig selv - gerne vil bage med god samvittighed! I mine opskrifter undgår jeg helst brug raffineret sukker og hvedemel, som i stedet erstattes med bedre alternativer!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar