torsdag den 9. januar 2014

Alternativ Nutella uden sukker

Nutella er vidunderligt - og især når det kan nydes med god samvittighed :-)

Det skal du bruge:
- 80 g hasselnødder
- 3 dl soyamælk
- 2 æggeblommer
- 6 spsk dadelpuré
- 2 spsk kakaopulver
- 1/2 vanillestang
- 2 spsk hørfrøolie
- 50 g kokosolie
- 1/2 tsk havsalt

Sådan:
1. Fordel hasselnødderne på en bageplade og sæt dem i ovnen i ca. 10 min. ved 150 grader alm. ovn.
2. Når hasselnødderne er afkølede, gnides skallen af. Dette er lettest i en lille pose. Herefter blendes de til mel (sådan næsten i hvert fald).
3. Pisk æggeblommer, de blendede hasselnødder, dadelpuré, kakaopulver og vanille sammen i en gryde.
4. Varm blandingen ved lav varme og tilsæt kokosolien. Rør godt.
5. Tilsæt soyamælken lidt efter lidt og rør godt.
6. Hæld den varme Nutella ned i et glas eller andet (med låg) og lad det køle af.
7. Opbevares i køleskabet. Holdbar i ca. en uge.


Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar