Ca. 8-10 portioner i en tærteform med 30 cm i diameter.
Det skal du bruge - bund:
- 100 g sigtet speltmel (eller 100 g blendet havregryn)
- 50 g mandelmel
- 2 spsk Sukrin
- 1 æg
- 50 g mælkefri plantemargarine
- 30 g hakket mørk chokolade (mindst 75 % kakao)
- 1 dl soyamælk
- 4 spsk honning
- 1/2 vanillestang
Sådan gør du - bund:
1. Alle ingredienserne blandes sammen og dejen æltes godt med hænderne.
2. Smør tærteformen med lidt smagfri olie eller den mælkefri plantemargarine og fordel tærtedejen i formen. Brug evt. en gaffel til at udglatte dejen. Gem evt. lidt af dejen til toppen af tærten.
3. Formen sættes i køleskabet i ca. 30 min.
Det skal du bruge - fyld:
- 4 dl soyayoghurt naturel
- 1/2 vanillestang
- 100 g hakket mørk chokolade (mindst 75 % kakao)
- 300 g hindbær (frosne er bedst i forhold til bagetiden)
- 100 g blåbær (frosne er bedst i forhold til bagetiden)
- 50 g groft hakkede mandler
- 2 spsk Sukrin
- 2 spsk honning
Sådan gør du - fyld og bagning:
1. Rør yoghurt, vanille, Sukrin og honning godt sammen sammen.
2. Start med at lægge hakket chokolade i bunden af tærten ovenpå dejen.
3. Læg herefter et lag hakkede mandler på.
4. Hæld nu forsigtigt yoghurten over mandlerne og fordel hindbær og blåbær ovenpå.
5. Strøg evt. med lidt Sukrin og læg den resterende dej på i form af strimler.
6. Bages i alm. ovn v. 200 grader i ca. 30 min.
Tilbehør: Evt. lidt soyayoghurt rørt op med lidt vanille.
Bon appetit!
Jeg har en svaghed for bagning og spisning af bagværk og desserter! Da jeg samtidig går meget op i at leve sundt og træne, har jeg fået en masse idéer til sunde og lækre opskrifter på både bagværk og desserter, som er blevet til grundlaget for denne blog, hvor jeg ofte vil dele mine opskrifter og erfaringer med andre - der ligesom mig selv - gerne vil bage med god samvittighed! I mine opskrifter undgår jeg helst brug raffineret sukker og hvedemel, som i stedet erstattes med bedre alternativer!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar