Det skal du bruge:
Bund:
- 100 g plantemargaine uden mælk
- 2 spsk kokosolie
- 140 g sigtet speltmel
- 40 g mandelmel
- 1-2 spsk koldt vand (måske lidt mere)
Fyld:
- 500 g rensede rabarber
- 5 spsk Sukrin
- Lidt honning
- 1 spsk kartoffelmel
Andet:
- 1 æg
- Flødeskum eller andet tilbehør efter eget valg
Sådan gør du:
1. Skær margrinen i mindre stykker og smulder den i melet sammen med kokosolien.
2. Saml dejen hurtigt med vand og evt. lidt soyamælk.
3. Dejen lægges i køleskabet i en time.
4. Del dejen i to og den ene del bredes ud i formen og dens kanter.
5. Kom de skyllede og rensede rabarber i formen.
6. Bland Sukrin og kartoffelmel sammen og drys det over.
7. Resten af dejen skæres til strimler og lægges over dejen, så de danner et gitter.
8. Dejen pensles med sammenpisket æg.
9. Bages midt i ovnen i ca. 20-30 min. ved 225 grader alm. ovn.
Bon appetit!
Jeg har en svaghed for bagning og spisning af bagværk og desserter! Da jeg samtidig går meget op i at leve sundt og træne, har jeg fået en masse idéer til sunde og lækre opskrifter på både bagværk og desserter, som er blevet til grundlaget for denne blog, hvor jeg ofte vil dele mine opskrifter og erfaringer med andre - der ligesom mig selv - gerne vil bage med god samvittighed! I mine opskrifter undgår jeg helst brug raffineret sukker og hvedemel, som i stedet erstattes med bedre alternativer!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar