søndag den 1. december 2013

Pizzabund uden hvedemel

Dej til 2. stk. pizza:

Det skal du bruge:
300 g (4½ dl) sigtet speltmel
20 g gær eller 2 spsk *bagepulver
2 dl vand
1 spsk. olie
1 tsk. salt

Sådan:
  • Gæren opløses i håndvarmt vand, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes 4-6 min., til den er glat og smidig. Bruges der bagepulver, tilsættes dette sammen med melet.
  • Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted i 30 min., hvorefter dejen slås sammen til to store kugler, der hviler tildækket i ca. 5 min. *Bruges der bagepulver skal dejen ikke hæve.
  • Hver dejkugle rulles ud på hver sin bageplade på et stykke bagepapir til de er ca. 35 cm i diameter.
  • Efterhæver lunt og tildækket i ca. 30 min., hvorefter fyldet fordeles på de to pizzaer. *Bruges der bagepulver skal dejen ikke hæve.
  • Bagetid: Sæt pizzaerne i en 250 °C (varmluft 200 °C) forvarmet ovn på nederste rille. Pizzaerne bages i ovnen med fyld på indtil de er færdige (ca. 25 min.).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar