- 350 g sigtet speltmel
- 150 g müsli (gerne med havregryn og blandet tørret frugt)
- 100 g olivenolie eller kokosolie
- 5 tsk bagepulver (kan erstattes med 50 g gær)
- 2 spsk honning eller 1 spsk Sukrin
- 3 dl soyamælk
- 1 æg (2 hvis æggene er små)
- Lidt havsalt
- Lidt kardemomme
(Skal bollerne være grovere kan der i stedet bruges 300 g sigtet speltmel, 100 g müsli og 100 g fuldkornsspeltmel)
Sådan:
- Hvis der bruges gær, lunes mælken og gær opløses her i. Herefter tilsættes de andre ingredienser og det hele æltes sammen enten med håndkraft, håndmikser eller røremaskine. Bollerne formes og hæver i 30 min., pensles med æg eller vand, hvorefter de bliver bagt i forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 250 grader alm. ovn. Bollerne skal ikke hæve, hvis der er brugt bagepulver.
- Er der brugt bagepulver, piskes æg, soyamælk og honning/Sukrin og resten af indregienserne blandes i og dejen æltes, hvorefter bollerne bages i ovnen i ca. 10 min. ved 250 grader alm. ovn. Er der brugt bagepulver, skal bollerne ikke hæve.
Bon appetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar