tirsdag den 5. november 2013

Dejlige havregryn- og kokossmåkager med chokolade - uden hvidt sukker og hvedemel

Ca. 12 stk.

Dejlige og lækre småkager i fine (og lidt forsinkede) Halloween-former, som smager sødt trods ingen sukker - samtidig mætter de en hel del! :-)

Det skal du bruge:

  • 50 g kokosolie
  • 2 æg
  • 1 dl kokosmel
  • 2 dl finvalsede havregryn
  • Ca. 90 g hakket mørn chokolade, 77 % (der var 100 g til at starte med... men jeg var jo nød til at test-smage... hihi)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk sigtet speltmel
  • 1 spsk Sukrin
  • 1 spsk honning - jeg bruger gerne flydende Akacie honning
  • 0,5 tsk vanilleessens
Sådan gør du:
  1. Smelt kokosolien og bland den sammen med havregryn og kokos og pisk med piskeris.
  2. Bland resten af ingredienserne i og ælt med hænderne (det er mest effektivt eftersom at dejen er godt klistret.
  3. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade og udglat ved at lægge et stykke bagepapir ovenpå og glat ud med hændende eller en kagerulle.
  4. Fjern det øverste stykke bagepapir og derefter fordelen den flade dej til småkager - enten med former, som jeg gjorde, eller hvordan du nu lige foretrækker at gøre. Småkagerne hæver opad og ikke så meget udad, så undgå at lave dem for tykke.
  5. Bages i forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 200 grader alm. ovn.
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar