tirsdag den 5. august 2014

Gode bagebøger med god inspiration!

Jeg elsker at bruge tid på at samle inspiration til mine bagværker og desserter! Selvom både sukker og hvedemel udelukkes fra mine opskrifter, så finder jeg alligevel meget inspiration igennem både almindelige koge- og bagebøger samt rundt omkring på internettet, i blade, magasiner og tv. Det er faktisk ikke så svært at lave almindelige opskrifter sukker- og melfrie, når man er godt bekendt med alternativerne eller har interesse for bagning.

Jeg finder især rigtig meget inspiration i AMOs bagebøger (som netop nu fås til 20 kr. pr. stk. i Føtex), hvor der er opskrifter på brød til alle lejligheder. Samtidig er opskrifterne meget overskuelige og lette at gå til, samt at de heller ikke kræver de helt store indkøb.


Jeg gør opskrifterne til mine egne ved at skrifte grundingredienserne ud med mine egne fortrukne ingredienser:

Sukker --> Sukrin, Stevia og/eller honning
Hvedemel --> speltmel og/eller mandelmel
Mælk --> soyamælk naturel (og soyamælk vanille i en dessert)
Smør/margarine --> kokosolie og/eller mælkefri plantemargarine
Yoghurt/A38 --> soya yoghurt naturel
Gær (skiftes nogle gange ud) --> bagepulver

Det er altid en god idé at følge vejledningerne på pakkerne, hvis man er i tvivl om dosering. Bruger man for eksempel Sukrin og/eller Stevia skal der oftest ikke mere end et par skefulde til en hel bagning. Det samme gælder bagepulver, kokosolie og tildels også mandelmel. Jeg prøver mig gerne frem, og bliver bagningen en success (hvilket den for det meste gør), så lægger jeg opskriften herind på bloggen.

God bagelyst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar